Експерт розповів, чи виллється вбивство посла РФ в Анкарі в конфронтацію Ердогана та Путіна

Навряд чи в цій ситуації вбивство якось вплине на відносини РФ і Туреччини, які насправді й без того непрості.

Таку думку в коментарі “Слову і Ділу” висловив політолог, керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків Михайло Дяденко, аналізуючи ситуацію із вбивством посла РФ у Туреччині.

“Відносини між країнами радше декларативні. Туреччина робить усе необхідне, щоб відстоювати свої інтереси. Хоча дійсно виглядає так, що Анкара йде на якісь поступки, робить певні жести в бік Росії, але тим не менше конфронтація досить серйозна. Вона просто не така очевидна, не на поверхні, а наразі ще й вдало прихована”, – аналізує політолог.

За його словами, відносини більше тримаються на інтересі Туреччини, й доти, доки Анкарі буде вигідно, вона робитиме вигляд, що все стабільно й співробітництво розвивається. У той момент, коли інтереси Туреччини та РФ розійдуться, можлива нова конфронтація.
“Безумовно, якщо вбивають посла, а країна не змогла забезпечити охорону, то це поразка для неї. З іншого боку, з огляду на ставлення турків до Росії, це викликає певний резонанс у суспільстві, яке може сприймати це як певну помсту”, – проаналізував ситуацію Михайло Дяденко.

Джерело: https://www.slovoidilo.ua/2016/12/20/pogljad/polityka/ekspert-rozpoviv-chy-vyllyetsya-vbyvstvo-posla-rf-v-ankari-v-konfrontacziyu-erdohana-ta-putina

Post Author: admin